Leert je weer Bewust contact te maken met je lichaam. En zo verbinding te maken met je Zijn. De oefeningen zijn hierbij het middel en níet het doel. In mijn lessen is er veel aandacht voor de adem en de kracht die deze heeft om nog meer naar binnen te kunnen keren en tot rust te komen.

Restorative Yoga

Ervaar je stress, heb je burnoutklachten of ben je herstellende van een ziekte, dan helpt Restorative Yoga om je lichaam en geest tot rust te brengen. Zodat je weer kunt opladen om te herstellen.

Deze vorm van yoga bestaat uit liggende en zittende houdingen, waarin het lichaam wordt ondersteund door kussens en dekens. Zodat spieren volledig kunnen ontspannen. Door het verleggen van de aandacht naar het lichaam en de adem ontstaat een nóg diepere rust en ontspanning. Dit gehele proces wordt door mij begeleid.

floral-decor

Hatha Yoga

Deze vorm van yoga is de basis voor alle andere vormen van yoga. Mijn lessen bestaan voor een deel uit lichamelijke oefeningen (ook wel asana’s genoemd) en voor een deel uit oefeningen om ademruimte te verkrijgen of te vergroten (ook wel pranayama genoemd). Er is in de les veel aandacht voor de kracht van de adem; hoe deze je kan ondersteunen tijdens de asana’s, maar ook in het dagelijks leven. Ook gebruik ik de ademhalingsoefeningen van Van Dixhoorn om meer vat te krijgen op opgebouwde spanning en pijnklachten. De lessen zijn geschikt voor iedereen die opzoek is naar ontspanning, terug komen bij jezelf en meer vrijheid in lichaamsbeweging.