Een klankschaalmassage is een unieke ervaring! De authentieke klank van de schalen vangt onmiddellijk je aandacht. Zoals de klank na elke aanslag langzaam vervaagd, zo vervagen ook je gedachten. Zodat er ruimte komt voor stilte in je hoofd. De trillingen van de schaal werken net zo op het lichaam. Het lichaam absorbeert de trillingen en komt zo in een diepe ontspanning. Doordat lichaam én geest in deze diepe rust komt, is het lichaam in staat om te herstellen van opgebouwde stress. Tijdens de massage draag je gewoon je kleding. Wel is aan te raden om makkelijke kleding te dragen en sieraden thuis te laten. De massages geef ik in mijn praktijkruimte aan huis.

Je kunt bij mij in de praktijkruimte terecht voor de volgende massages:

* Klankschaalmassage van het gehele lichaam.
* Klankschaalmassage gericht op de 7 hoofdchakra’s
* Klankschaalmassage van de rug met gebruik van olie
* Indiase Hoofdmassage

floral-decor

Klankschaalmassage gericht op de 7 hoofdchakra’s

Deze klankschaalmassage is een intensieve behandeling, die bestaat uit een combinatie van gerichte aandacht op de chakra, klankschalen en affirmaties. Per chakra wordt er een klankschaal geplaatst die door zijn vibratie de energie van de betreffende chakra laat opleven. Op deze manier kan er weer evenwicht komen tussen de chakra’s, waardoor de levensenergie onbelemmerd kan stromen.

Chakra’s zijn plaatsen in het lichaam waar energie samenkomt. Er zijn 7 hoofdchakra’s. Je kunt elk chakra zien als een wiel dat energie door het lichaam laat stromen. Elk chakra heeft zijn eigen kwaliteiten die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. Om het leven in balans te houden, is het van belang dat de energie goed door het lichaam kan stromen. Evenwicht in de chakra’s is dus erg belangrijk.

Zevende chakra: Sahasrara, bevindt zich als enige chakra buiten het lichaam. Zo’n 4 cm boven de kruin. Dit chakra staat voor eenheid.

Zesde chakra: Ajna, bevindt zich net iets boven en tussen de wenkbrauwen. Dit chakra staat voor weten, bewust geweten, keuzes die je maakt in je leven.

Vijfde chakra: Vishuddhi, bevindt zich in de keel ter hoogte van het strottenhoofd en staat voor jezelf laten horen, laten weten wat je nodig hebt.

Vierde chakra: Anahata, bevindt zich ter hoogte van het hart. Dit chakra staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen. Vertrouwen, geborgenheid. Hoop en balans vinden.

Derde chakra: Manipura, bevindt zich boven de navel ter hoogte van de maag en staat voor blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf en kracht om te bereiken wat je wilt. Door evenwicht in dit chakra kun je er voor jezelf en een ander zijn.

Tweede chakra: Svadhisthana, bevindt zich net onder de navel bij het heiligbeen. Svadhisthana staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, seksualiteit, beweging en creativiteit.

Eerste chakra: muladhara, bevindt zich bij het stuitgebied. Dit chakra zorgt voor een stabiel gevoel. Je voelt je veilig, bent geaard door een goed contact met de aarde.

floral-decor

Klankschaalmassage van de rug met gebruik van olie

Deze massage kan heel goed als onderdeel gecombineerd worden met bijvoorbeeld een chakramassage.

Door het gebruik van olie is het mogelijk om de trillingen van de klankschaal op elk plekje van de rug te laten doordringen. Zo kan de gehele rug tot rust komen en diep ontspannen. Bij de massage kan de olie met verschillende geuren (bijv lavendel of geranium) worden verrijkt en zo zijn specifieke werking op het zenuwstelsel hebben.

Let wel: bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van amandelolie. Bij een allergie voor noten wordt deze behandeling afgeraden!

floral-decor

Indiase hoofdmassage

De Indiase hoofdmassage valt onder de Ayurvedische massages. Ayurveda betekent letterlijk ‘de wetenschap van het leven’ en is de levenswijze die er naar streeft lichaam en geest in balans te brengen. Het is één van de oudste medische denkwijzen en massagetechniek, waarvan de basis meer dan 5000 jaar geleden in India werd gelegd.

De massage omvat stevige bewegingen en zachte aanrakingen van de schouders, nek, schedel, gezicht en oren. Door de Indiase hoofdmassage wordt de doorbloeding en uitscheiding van afvalstoffen gestimuleerd en kunnen blokkades worden opgeheven. Deze blokkades kunnen zich bijvoorbeeld manifesteren in de vorm van hoofdpijn, stijve nek, gespannen spieren of andere stress gerelateerde klachten.

Kortom een Indiase hoofdmassage kan de volgende effecten geven:

  • Een heldere geest
  • Vitaliserende werking
  • Ontspanning
  • Kalmering van lichaam en geest
floral-decor

Thaise voetreflexmassage

De massage komt oorspronkelijk uit Thailand en is een effectieve, natuurgeneeskundige massagetherapie gebaseerd op voetreflexologie.

In de voeten is eigenlijk het hele lichaam aanwezig. De voeten zijn in verschillende zones te verdelen. Elke zone is via energiebanen verbonden met alle organen, klieren en overige lichaamsgebieden, zoals bijvoorbeeld de ruggewervels. Door de zones onder de voet te masseren, worden niet alleen de voeten gemasseerd, maar tegelijkertijd ook de corresponderende lichaamsgebieden geprikkeld.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, zie je dat weerspiegelt in de voeten. De energiestroom is verstoord en daardoor verminderd de doorbloeding en lymfedoorstroming. Tijdens de Thaise voetreflexmassage worden de doorbloeding en de lymfestroom geactiveerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd en worden organen en zenuwbanen gestimuleerd. Daarnaast geeft deze massage een weldadig gevoel van ontspanning.

Tijdens een gedeelte van de massage werk ik met een massagestokje op diverse zones van de voet. Tijdens de massage worden ook de onderbenen en knieën gemasseerd.

Een heerlijke massage die je uit je hoofd haalt en waarna je je als herboren voelt.

Bij mensen die teveel in hun hoofd ‘zitten ‘, kan het een perfect slaapmiddel zijn.

De totale behandeling duurt 60 minuten. (ook een heel  goede combinatie met de Indiase hoofdmassage of klankschaalmassage)

CONTRA-INDICATIES:

*koorts

*infectieziekten

*voetschimmel

Voetbadritueel

Voorafgaand aan de massage kunt u kiezen voor een heerlijk voetbad. Zo kunnen de voeten vast wat opwarmen en ontspannen. Tevens stimuleert het de bloedsomloop en verlicht het bij spierpijn of stijfheid. Ook een belangrijk doel is dat het je helpt om te aarden.

Aan het voetbad wordt een etherische olie naar keuze toegevoegd.

Totale duur: 15 min