Logo

Over mezelf

Monique

Na jaren van alsmaar doorgaan en negeren van signalen die mijn lichaam me gaf, kreeg ik in 2012 een burnout. Mijn lichaam wilde letterlijk níks meer! Mijn hoofd tolde dag en nacht en mijn lichaam schokte bij de kleinste geluids- en lichtprikkels. Ik had rust nodig, zowel lichamelijk als geestelijk. Maar waar begin je? Tijdens een lange weg van uitproberen, kwam ik tijdens een meditatiesessie voor het eerst in aanraking met klankschalen. Ik wist niet wat me overkwam. De klanken hadden een enorm rustgevend effect op mijn lichaam én op mijn geest. Ik voelde mijzelf tot rust komen en mijn hoofd ‘leeglopen’. Ik besefte dat ik had gevonden wat ik zo hard nodig had. De schalen waren mijn hulpmiddel om tot ontspanning te komen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Deze bepalende ervaring in mijn leven heeft mij ertoe gebracht om te starten met de opleiding tot klankschaalmasseur.

Tevens kwam restorative yoga op mijn pad. Een vorm van yoga die hoofdzakelijk uit liggende houdingen bestaat. Ondersteunt door bolsters en kussens wordt de houding zo moeiteloos mogelijk gemaakt. Van daar uit begeleid ik je naar een diepe ontspanning. Zo kan het lichaam herstellen van opgebouwde stress en weer in evenwicht komen. Ondertussen geef ik op verschillende locaties restorative yogales. Als afsluiting van de lessen verzorg ik met mijn klankschalen een kort klankbad. Dit wordt door de deelnemers als zeer rustgevend ervaren en is zo een verdieping van de les.

Vanuit mijn praktijk bied ik verschillende mogelijkheden om weer in contact te komen met lichaam en geest. En zo de rust te vinden in jezelf.